Prelucrarea lemnului folosit în construcţii

 

Lemnul folosit în construcţia caselor din lemn urmează un proces de uscare şi tratare atent urmărit. Atfel, este uscat între 16% si 18% şi tratat prin imersie în substanţe Bochemit (clasa III). În mod special, tălpile, adică lemnul care intra în contact cu betonul folosit pentru fundaţie, sunt tratate clasa IV în etuva.

Crearea structurii caselor din lemn

 

Structura caselor din lemn se realizează folosind dulapi din lemn cu dimensiunile 45×90…240mm. Panourile folosite în construcţie se realizează pe mese profesionale, folosind cuie cu încleştare chimică.

Mai jos îţi prezentăm o secţiune standard a pereţilor exteriori:

perete-clasic1 – tencuială armată

2 – 50 mm polistiren

3 – 12 mm OSB

4 – 150 mm structură

5 – 150 mm vată minerală

6 – folie barieră vapori

7 – 12,5 mm rigips

 

 

 

pereteÎn cazul pereţilor interiori, dimensiunile materialului din structura sunt de 45x100mm. Acesta are rigips pe ambele feţe. Pentru asigurarea confortului fonic, între randurile de rigips este poziţionată vată minerală de 50mm.

În cazul planşeului se folosesc dulapi cu secţiunea de 45×200…240mm. Aceştia sunt asezaţi la aproximativ 40cm distanţă unul de celălalt. Pentru asigurarea izolaţiei fonice, se montează vată minerală de 100mm între dulapi.

 

Sarpanta acoperişului este formată din dulapi cu dimensiunile 45×220…240mm. Aceasta se construieşte de obicei folosind sistemul ferme grindă cu zăbrele la deschideri mari sau căpriori – cleşti. Deasupra dulapilor se aplică un strat de OSB, care oferă o stabilitate spaţială mai bună şi joacă rolul de suport pentru învelitoare.

Placarea interioara a pereţilor exteriori cu OSB 8mm şi a pereţilor interiori pe ambele părţi poate fi făcută la cererea clientului.

Pereţii, planşeele şi sarpanta se prind cu piese metalice (colţari ramforsaţi, fluturaşi, tije filetate, conexpanuri) pentru a spori rezistenţa structurii.