Lemnul, materialul ideal de constructii

Prin intermediul acestui articol ne dorim să îți surprindem imaginația creativă explorând și detaliind beneficiile caselor din lemn. Acest articol nu se va concentra strict pe case din lemn, ci folosirea lemnului în design și alte tipuri de construcții. Lemnul este un material nemaipomenit, cu siguranță vei fi de acord cu acest lucru după ce vei termina de citit acest articol.

Izolare excepțională și economisire a energiei

Unele materiale de construit, precum oțelul, materialele ce nu sunt organice și nu sunt combustibile cresc când sunt supuse la temperaturi mari și pot slăbi și distruge structura. Lemnul reacționează într-o menieră total opusă acestui fenomen. În momentul în care este supus la temperaturi mari, lemnul se usucă și devine chiar mai tare.

Sticla conduce căldura de 23 de ori mai repede decât lemnul, marmura de 90 de ori mai repede, oțelul de 1650 de ori mai repede și aluminiul de 7000 de ori mai repede, așa că lemnul este un material formidabil.

Acest lucru înseamnă în același timp o scurgere de energie mai mică dintr-o casă. Dacă vrei căldura sau răcoarea necesară să poți sta în casă și vrei să cheltui mai puțini bani pe încălzire, lemnul este o alternativa extraordinară pentru cărămidă, beton sau piatră.

Rezumat: Folosirea lemnului economisește la factura de încălzire și folosirea ramelor din lemn în structura casei este o decizie foarte iscusită.

Ușor și ieftin de construit

Oamenii adoră să taie lemne. În aceasta activitate un om observă rezultate imediate. Ce îți poți dori mai mult decât atât? Oamenii adoră să atingă rezultate rapide și ieftine, iar acest lucru este exact ceea ce oferă lemnul.

Când sunt comparate cu cărămida, piatra sau betonul, construcțiile din lemn economisesc cu adevărat timp și automat asta înseamnă și o economie în materie de bani. Acest lucru se aplică în special în condiții meteo mai grele, cum este ploaia abundentă sau zăpada, în care construcția unei case din lemn poate continua fără nici o problemă.

Casele cu rame din lemn permit modificări ușoare în timpul și după procesul de construcție și acest lucru se întâmplă datorită ușurinței, versatilității și eficiență a costului ceea ce îl transformă într-o alegere populară și ieftină.

Sigur, Ușor, Robust și Durabil

Unul dintre multele motive pentru care lemnul încă este folosit în zilele noastre, în ciuda progreselor uriașe în experiența de inginerie, sunt durabilitatea, greutate și siguranța. Lemnul are o proprietate care îi permite să fie îndoit puțin, o proprietate pe care cărămida de exemplu nu o are. Astfel, dacă fundația se deplasează puțin, casa din lemn poate să se contracte și să se deplaseze o dată cu această schimbare decât să se crape. Chiar și cea mai mică deplasare în fundația unei case din cărămidă va sparge cărămizile care apar în mortar, un lucru ce va fi foarte ușor de observat.

Potrivit unor studii, un motiv pentru care majoritatea caselor din Sud-Estul Statelor Unite ale Americii sunt din lemn, este faptul că pământul este slab. Cărămida grea poate cauza pământul să se scufunde, astfel sunt preferate casele ușoare din lemn.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *