Case din lemn – intre nostalgie si actualitate

Cand te gandesti la case din lemn faci o conexiune imediata cu acel stil al caselor bunicilor, casele vechi. Nostalgic, asa e? Cu toate ca suna a vintage casa din lemn, la propriu lemnul folosit ca si material de constructie, inseamna de fapt un mare avantaj in lumea moderna. Devine asadar un etalon al nostalgicului, cat si al actualitatii. Ironic sau nu, intoarcerea la origini pare sa fie prielnica.

Am crede ca evolutia ne aduce noi oportunitati, insa uneori nu ceea ce e vechi e si depasit. Asadar, lemnul inainte era mai accesibil de aceea era o prima optiune; acum este poate chiar mai pretios. Pentru ca din optiunile pe care le avem in materie de constructie de casa lemnul este o materie prima avantajoasa.

Costuri eficiente

O casa din lemn aduce avantaj de la faza de constructie, cat si mai departe. Eficienta in ceea ce priveste costurile se refera atat la materia prima, ca si pret, cat si la rapiditatea cu care se lucreaza.Fata de betonul atat de popular constructia unei case din lemn nici nu afecteaza mediul, nu polueaza asa ca este chiar ideal sa tii cont si de ceea ce e in jurul tau.

Mai mult decat atat, eficienta se vede si in confortul ulterior. Cati stiu ca lemnul “tine de cald”? Impropriu spus. Concret, tine de faptul ca este un bun izolator. O casa din lemn mentine caldura pe timp nefavorabil si racoarea in timp de canicula. Explicatia este simpla si se refera la “natura” lemnului: este poros, mentine un ambient echilibrat si perfect. Fie iarna, fie vara casa din lemn este prielnica.

O concluzie rapida arata ca o casa din lemn – fie ea integral din lemn, fie doar structura din lemn – este mai ieftina, este mai eficienta din punct de vedere termic si nu in ultimul rand, ca si avantaj, casa din lemn se poate executa intr-un timp foarte scurt. O astfel de alegere este deja foarte populara in strainatate, spre exemplu in Canada. Adoptata si in Romania, aduce un trend din ce in ce mai raspandit. Ne aflam la granita dintre nostalgia caselor de tara, asa cum se construiau candva si moda anilor moderni, cand descoperim lemnul ca si materie prima mai rentabila ca oricand si orice.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *